Followers

Saturday, January 29, 2011

Aku Terima Nikahnya

Buku pertama di bulan pertama untuk tahun 2011 ini ialah Aku Terima Nikahnya oleh Ustaz Hasrizal Abdul Jamil. Kenal tak penulis ni? Dialah pemilik blog saifulislam.com . Kalau rajin, jengah-jengah la blog beliau. Banyak input yang bagus tau.


Tengok cover dia menarik tak? Saya suka warna biru, jadi saya kata cover dia menarik *bias*. Haha. Tak perlu cerita panjang, sila baca ringkasan buku ini di bahagian belakang kulit buku ini. 


Secara keseluruhannya buku ini sangat menarik. Ia menceritakan pengalaman hidup Ustaz Hasrizal dari mula dia mengenali isterinya sehingga dia berkeluarga. Di samping itu diselitkan juga nasihat serta panduan yang berguna kepada kita. Tak kisahlah kita dah melangkah ke alam rumah tangga atau pun belum, ambil kesempatan yang ada untuk menambah ilmu serta input-input yang berguna ini. 

Selamat membaca =)

P/s : Tak sabar nak baca buku kedua.

19 comments:

Nurul Hidayah Isnin said...

bila agaknya buku tu nak sampai kt turn sy ya..huhu

Ila Aqilah said...

akan sampai,
sekarang tengah turn anis
sila roger2 dia eh..
takutla bz berpraktikum terlupa plak
hehe..

ziEmiRa_Amira Izzati Hamdan said...

sape ek ada buku nie???? izz nak pinjam please~~~

Ila Aqilah said...

izz, akak ada
nak pinjam boleh je
tapi kena tunggu turn after kak dayah isnin nak?

ziEmiRa_Amira Izzati Hamdan said...

urm....sorg amek mse brpe lme nk baca tue??? :) ok je

Ila Aqilah said...

haha..tu bergantung kepada pembaca
izz, tak silap akak
kak tun teja pun ada kot..
cuba tanya dia eh..

ReDPRiNCeSs said...

baca tajuk tadi ingatkan qilah da nak nikah...hehehe...mcm best jek buku ni...nk try cari la...;)

Ila Aqilah said...

kak elly best!
qilah nak nikah lambat lagila
nanti nyambil2 packing nak posting
bacala buku ni..hehe

TunTeja said...

dya da bc buku ni! best :)

fatalist said...

yes, dh baca buku ni..sangat best.singnificant sgt..insaf!!

fatalist said...

yes, dh baca buku ni..sangat best.singnificant sgt..insaf!!

Azam Sad said...

urmm..buku nie...dh cri kt kdai buku tp sume dh sold out...cme dpt bce buku y ke-2 jep...

Ila Aqilah said...

kakak tun teja dah baca kan?
best kan?
hehe

Ila Aqilah said...

fareha!
betul2..insaf..huhu
bukan senang nak menempuh hidup yang ini..huhu

Ila Aqilah said...

azam, skarang mereka publish buku ni sekaliharung tau..gabung 1,2 dan 3 tak silap..

hazhuahn88 said...

saya ada 'bercinta sampai ke syurga' dan 'murabbi cinta'..klu nk citer sal pengalaman die di bumi arab, saya ada 'rindu bau pohon tin'..peminat ustaz hasrizal tegar!! hehe

Ila Aqilah said...

wahahaha
tak sangka dalam diam wan minat ustaz hasrizal
eh, cam tu nak pinjam buku dari kamu lah..
ok dah jumpe sorang mangsa..hehe

hazhuahn88 said...

haha..blh je..nnt naik cuty ingt kn k..stakat ni xyh kene turn2 tok pinjam...hehe

Ila Aqilah said...

okeh! cantik!
nanti naik cuti agak2 penat buat rph
ada gak mende nak baca..hehe