Followers

Tuesday, January 4, 2011

Action Research



Cuba sebut ACTION RESEARCH berulang kali

Laju sedikit

Lagi laju

Ok, gelak sendiri. Haha (entah apa yang lawak ntah). Tapi terbeli-belit kan?

Agaknya macam tu la kot keadaan otak kita bila memikirkan action research.



Action research atau kajian tindakan ialah pembelajaran secara individu atau kolaborasi yang diekpresikan dalam bentuk refleksi kendiri. Tujuan utama kajian tindakan ini ialah memastikan situasi sebenar dan permasalahan dalam bidang pendidikan dan kehidupan sosial seharian diperbaiki kelemahan-kelemahannya. Ini sumber dari buku Mok Soon Sang eh. Boleh refer sendiri.

Good luck kepada kawan-kawan including saya yang akan buat kajian tindakan tahun ini. Sila cari tajuk kajian tindakan anda daripada sekarang yeh macam roommate saya sedang lakukan, bukan  saya. Ish.

Sekian, itu saja yang saya nak tulis. Hehe.

P/s : Ihsan internet dari broadband roommate. Terima kasih roommate =)

9 comments:

malekabdillah said...

dah refer ke mok soon sang. bagus!

Ila Aqilah said...

pantas! tahniah malek =)

~An-nur~ said...

good luck dear :p

Ila Aqilah said...

thanx teacher izaty =)

TunTeja said...

waaaa...cayalah qla :)

insyirah said...

haha..mmg fail nak sbut..smpi ikat simpul manuk lidah aku!

Ila Aqilah said...

dya..well..haha
zai, ko kena masuk balik pandu puteri..hehe

chemie said...

gud luck dear reseacher =P

Ila Aqilah said...

tima kasih kak oumie =)