Followers

Saturday, May 14, 2011

Tudung Pilihan

Assalammualaikum
Salam Sejahtera

Setelah beberapa hari merajuk ngan Encik Blog, hari ni baru mau update. Thee..padan muka Encik Blog, sape suruh buat hal.

Kali ni nak cerita pasal tudung. Memandangkan sekarang ada banyak sangat jenis-jenis tudung, saya cuma nak taulah, banyak-banyak pilihan tudung ni, agak-agaknya mane pilihan kamu eh?

Mula-mula sekali tudung bawal. Tengok eh Cik Heliza pakai. Tu lah tudung bawal. Jenis tudung ni tak lapuk dek zaman tak lekang dek hujan. Ni mak saya cakaplah. Hehe.

*terima kasih en.google*

Lepas tu tengok tudung Pn. Wardina pakai pulak. Tudung sarung ni paling mudah sangat. Tak payah susah-susah nak gosok dah cantik dah bentuk dia.

*terima kasih en.google*

Ada orang panggil tudung ni tudung Ekin tau. Sebab mungkin tudung ni sangat familiar dengan Pn. Ekin.

*terima kasih en.google*

Ke anda suka jenis tudung selendang macam Cik Yuna biasa pakai.

*terima kasih en.google*

Cukuplah tiga, cepat pilih mana paling best pakai. Nak tau ni!

Apa yang penting, pakai tudung macam mana pun make sure cover your aurat eh? Tau kan apa yang perlu ditutup. Ini tuntutan tau!


P/s : Manis bertudung :)

14 comments:

sizuka[Izzati] said...

skg ni byk dah tudung2 yg singkat nmpk dada.xbkenan betul nengoknye.huhu~

anisyud_01 said...

entri panas:
http://www.loveydoveydoo.com/2011/04/carutan-untuk-minah-bertudung-urban.html?commentPage=1

entri sejuk:
http://zaharuddin.blogspot.com/2010/10/bertudung-tapi-hanya-hipokrit.html

_menutup aurat membuka kewanitaan dan kemuliaan_
*istiqamah bukan mudah*

Chempaka Sari said...

tak kisah tudung ape pun..janji tutup apa yg patut...huhu..sila jangan jadi mangsa fesyen..

mira mir said...

pakai yg selesa, senang, bergaya dan paling penting menutup dada ^^ thanks for this post k qilah. jzk

Ila Aqilah said...

zati! betul..huhu..ntah pe yang nak ditunjuknya pun tak tau..huhu

Ila Aqilah said...

anis tima kasih!
perkongsian yang sangat-sangat bagus..huhu..

Ila Aqilah said...

mira, syukran
hehe..yup! yang penting cover tutup betul..jgn pakai tudung tp terdedah sana,jarang sini..

Ila Aqilah said...

chempakasari, kesian mereka yg jadi mangsa ;(

Izaty said...

I pilih tudung akel atau ape2 pun bidang 60 inci, murah,sejuk dan tak jarang;)

TunTeja said...

hehehehe.tudung hana tajima takde? :p

koala comel said...

i x pakai tudung ni camne????

p/s : nama sy anantha..hik3

Ila Aqilah said...

ruby, same ngan mak! mak fibi pun suke cari tudung tu gak ;)

Ila Aqilah said...

a'ahla..haha..ala makyah tu kire selendang bolehla..

Ila Aqilah said...

qilah dah suh dah anantha pakai tudung. asik2 bagi alasan tudung basah..haha..:p