Followers

Tuesday, February 1, 2011

Kisah Hari Elaun Masuk

Seperti yang dijanjikan Encik YDP, hari bertarikh 24hb Januari elaun selamat masuk ke dalam akaun guru-guru pelatih IPG Kampus Temenggong Ibrahim. Alhamdulillah.

Jadi apa perancangan? Berhelai-helai kertas cadangan tentang aktiviti yang hendak dilakukan setelah elaun masuk diedarkan dalam kelas. Haha. Tapi yang menarik perhatian kami sekelas ialah pengumuman Malek nak belanja kami makan. Serius tak tipu, ini hakikat!

Jadi malam itu selepas solat Maghrib, kami terus bersiap menuju ke KFC. KFC tau bukan Warung Mana Lagi makan goreng pisang. 

Mereka yang dah bersiap nak makan free..hehe

Tiba di tempat yang dijanjikan kami semua menunggu empunya badan yang nak belanja order apa yang patut. Jadi kami sabar menunggu. 



Sabar kan muka masing-masing. Yela, ada orang nak belanja kan? Tapi bila sampai je makanan.

Haruslah makan sampai licin.

Tapi masih mahu bagi posing yang terbaik!

Terima kasih eh Malek dan Anis sebab sudi belanja kami-kami ni makan. Terima kasih juga sebab kamulah  Keluarga Bacarianz berkumpul makan sama-sama untuk kali pertama buat tahun ini.

Dah kenyang-kenyang makan ada pula yang terlupa kunci kereta tertinggal dalam kereta kan. Huhu. Tak pasal-pasal tingkap kereta kena pecah. Terpecah actually.

Cermin kereta ni retak eh, bukan kena air hujan.
Buat Encik Bos sila jangan cuai eh. Huhu.

Tapi bak kata pemilik kereta ni la kan, 

"Pecah cermin takpe, yang penting ada kawan-kawan." 

Baca statement tu pun dah tau betapa untungnya ada kawan-kawan macam Bacarianz ni. Dia yang cakap, kami tak cakap. Hehe. 

Sekian sahaja kisah hari elaun masuk. 

P/s : Hari yang penuh drama dan terima kasih Syahira Shukri sebab mostly pictures ni daripada dia =)




10 comments:

Chempaka Sari said...

qila, kete sape yg pecah cermin tuh? hahaha...memori betul lah

Ila Aqilah said...

tu la..kereta apad
haha..dah kesian dah
memori kan?

ziEmiRa_Amira Izzati Hamdan said...

sapekah apad?
best la senior2 nie...gud luck utk korg sume!

Ila Aqilah said...

izz, apad tu classmate hazwan..
hehe..sila search di fb dzulfadli eh
sekian..
kamu juga, good luck =)

~An-nur~ said...

en bos tu apad kah??
hehe.stalker tak iktiraf.

Ila Aqilah said...

ruby, a'ah..
haha..=)

~An-nur~ said...

macam smthing je .ngehehehe ;))

Ila Aqilah said...

yaip!
ruby kamu sangat pandai..haha
later fibi cerita sama kamu eh =)))

~An-nur~ said...

wajibbbb!!!!!~
;))

Ila Aqilah said...

=)