Followers

Friday, January 6, 2012

Lafazkan Kalimah Cintamu

Assalammualaikum & Salam Sejahtera

Tajuk entri tak tahan; Lafazkan Kalimah Cintamu; eceh. Hehe. Jangan salah faham eh, ini cuma tajuk novel. Novel pertama yang betul-betul saya baca dari kulit muka depan sampai ke kulit muka belakang. 


*bukan saya baca kulit depan dengan kulit belakang je tau*

Hari tu memang berniat nak beli Ombak Rindu sebab saya belum baca novel dia. Tapi kan tiba-tiba keinginan untuk membeli novel ini lebih tinggi melebihi keinginan untuk beli novel Ombak Rindu. Sebabnya satu je. 

Sebab

Watak utama dalam novel ni ialah Tengku Aqilah.

Haha.

Haruslah excited ada novel guna nama sama macam nama sendiri. Habis semua kedai buku jelajah semata nak cari novel ni. Penangan sebab terlalu excited.

Terima kasih Zaila, rumet comel saya yang terlebih awal membeli novel ini dan promote kat saya. Mesti kau bangga kan nama Qilah ada dalam novel ni. Ekeke.

Novel karya Siti rosmizah ini sangat best. Walaupun karya dia yang ni sangatlah tebal tapi saya berjaya mengikutinya tanpa skip mana-mana page pun. Karya yang bertemakan kekeluargaan berjaya menyentuh hati tisu saya. Thee. Kalau tak caya, beli sendiri dan baca. 

Okies, dah bolehlah survey-survey kat kedai buku eh?

Selamat membaca! 




12 comments:

TunTeja said...

Best tak? cite die pasal ape qla?

Ila Aqilah said...

tun teja, sedihlah..

dia pasal tengku aqilah ni tak diterima ayah dia sebab mak dia meninggal time lahirkan dia..thee

Onitsuka_hana said...

hana suka baca novel siti rozmizah. ayat dalam novel dia best2

Ila Aqilah said...

hana, ini pertama kali ila baca novel dia, tapi memang sempoilah penulisan dia..hehe

qila~ said...

hehe..same la,suka excited x masal kalo nama d'guna pkai dlm novel,apetah lg dlm drama/filem :p

Ila Aqilah said...

qila kan? haha..apa lagi, cepat-cepat cari novel ni..hehe

Uchi kay-f @hmad said...

tentu menarik isi novel ini hingga melebihi novel ombak rindu kan..!

psst,sya cdngkn kamu bcelah novel "bagaikan puteri"..itu mungkin akan buat kamu tak tidur mlm..bile anda ketemu watak saifudin@laksamana sunan..

bole rujuk blog saya (other)

sekian,terima kasih..

Ila Aqilah said...

menarik! sebab dia guna nama Aqilah..ekeke

bagaikan puteri? okies uchi, nanti Ila survey! hehe

thanx uchi :)

Myra Jay said...

Cinta memang perlu dilafazkan :)


Wahh watak sama dengan nama, kalau cheq pun sokka!!:)

Ila Aqilah said...

MJ! hehe, betul, tak lafaz takde lah sape tau..hehe

kan? tu yang excited bebenau!

Juliet_iRa~" said...

mmg besttttttttt..

ira da lama beli..heee..

siti rosmizah pnya novel kebanyakkannya ira ada..:)

Ila Aqilah said...

wohoo..pas ni boleh pinjam kat ira je la eh? hehe..
ni first time baca novel dia..