Followers

Monday, January 16, 2012

Cuak Sangat!

Assalammualaikum & Salam Sejahtera

Sekarang ramai guru-guru seangkatan dengan saya dah sampai sekolah masing-masing mengorak langkah pertama mereka sebagai seorang guru kecuali guru-guru yang dipostingkan ke Sarawak macam saya. Isk. Orang lain dah sampai sekolah, saya masih di rumah. 

Buat masa ni saya masih menunggu panggilan dari KPM untuk tiket penerbangan ke Sarawak. Setakat ni ada yang dah dipanggil untuk penerbangan esok dan lusa. Mungkin saya yang last kot. 

Cuak tu masih ada. Tak dapat bayangkan lagi penempatan saya kelak. Dah dengar tentang tempat rakan-rakan yang dah tahu penempatan mereka di Sarawak, tapi masih blur. Huhu.

Dekat rumah ni since hari first dapat tahu dipostingkan ke Sarawak sampai sekarang, tajuk utama perbualan mak ayah ialah Sarawak. Pastinya mereka risau. Thee. Siapa tak risau tengok mak ayah risau kan? Harap yang terbaiklah. Huhu.

Ya Allah, permudahkanlah urusan saya. Amiiiin.

*En.Bos cek kat KL, nama saya di Subis*

18 comments:

azr said...

Phoebe good luck! jauh giler Sarawak. takpelah, blh timba pengalaman banyak2 kannnn. hehe

nanti ada masa aku melawat kau kat sana yer :D berapa lama kena posting kat sana neh? 2 yrs?

Ila Aqilah said...

zura, a'ah..fibi dapat sarawak..hehe..tu lah timba pengalaman.

boleh je turun sarawak jom! lawat fibi kat sini..thee

depends, biasa 3 years baru boleh apply pindah tapi tak taulah sekarang camne..huhu

sYu's RaMLi said...

kak qila.. selamat berangkat..jaga diri elok2!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Good Luck ye..
Insyallah..moga dipermudahkan segala urusannye...
Take good care..^^

My Life's Journey said...

Uuuuu jauh tu .. tak pe dear ..umi tau dear dapat mengahrungi cabaran ..ibu bapa mesti risau ..sebab nak lepaskan anak mereka pergi jauh ..dear mesti boleh ..chayok!!!


nanti umi buat entri anak panda untuk dear ar .. anak gorila pun boleh hahahaha

Ila Aqilah said...

syu..thanx dik :)

Ila Aqilah said...

kak lily, tima kasih kak.
doakan eh?
moga dipermudahkan segala urusan..huhu..amiiin.

Ila Aqilah said...

hehe..umi thanx! tu lah ngah positifkan diri ni boleh! chayok!

haha..jangan lupe tau entri panda tu!
entri gorilla pun takpe..ekeke

iizla said...

fuhhh sarawak tuh.. jangan pikir bukan2..think positive. selamat mengajar k!

shedameor said...

seronoknya jadi cikgu. sukee :)

ReDiculousLy said...

gud luck qilah....take a good care of urself spnjg brada di perantauan tu...;)

Myra Jay said...

InsyaAllah mudah-mudahan dipermudahkan segalanya..

My SIL dah 2thun ngajar kat Srwk ha, belum dapat posting ke Semenanjung.


p/s : Klau sudi vote me kat contest FB ye, TQ :)
https://apps.facebook.com/boniavalentine/?share=276694f128094ba57c7.46496071

Juliet_iRa~" said...

subis?area mn tu ila?huu..

xpe dear..tabahkan hati k!nt ira nk jalan2 g sn la...ngee

My Life's Journey said...

Mat pagi Ila ..umm lama dah ila tak update ..mesti masih bz cari barang2 untuk ke sarawak nanti .

umi datang nak pi tau ..entri untuk ila dah ada ..anak panda:).

Umi doakan agar ila selamat sampai di sarwak ..chayo2!! ila mesti boleh :)

miss aty said...

Selamat mengajar dan mjadi lilin cikgu ila ;)

ishiko said...

gud luck kak ^^,

Cikgu Ma said...

datang jak sarawak...hehe

blogger award review | pengulas blog tak ada sijil halal

rahman said...

nanti kalau dapat boyfriend orang serawak lagi laa susah hati org tua tu... hehe