Followers

Sunday, December 11, 2011

Ombak Rindu

Assalammualaikum & Salam Sejahtera

Tahu filem ni dah keluar berminggu kat wayang, tapi tak kisah kan kalau saya nak cerita sekarang? Ye lah sebab saya pun baru tengok Khamis lepas. Thee.

*kitorang macam buat lawatan je nak tengok movie ni..haha*

Macam saya yang tak pernah baca novel Ombak Rindu ni, saya rasa cerita dia ok lah tapi kan macam tak berapa synchronize lah. Eceh. Hehe. Macam power je nak mengkritik. Tapi buat rakan-rakan yang dah khatam novel Ombak Rindu banyak kali ni cakap, cerita dia kurang best kalau nak dibandingkan dengan novel dia dan bak kata mereka lah, part yang sepatutnya ditekankan lebih tak ditekankan. Hmm. Betul tak betul, saya kenalah baca novel ni dulu. 


Sebelum ni, saya tengok status-status rakan yang dah pergi menonton, diorang cakap cerita ni sedih sampai tak cukuplah kalau bawak sepeket tisu. Jadi saya ni yang memang hati tisu bawaklah dua peket tapi in the end saya guna sehelai tisu. Haha. Ok, maksud dia kat sini, cerita dia sedih tapi taklah sampai berjujuran air mata tak benti-benti. 


Apa pun, dapat gak kami tengok movie ni. Hehe. Zaila, tercapai gak misi kita nak tengok cerita ni kan? Terima kasih gak Mizan, Sarah, Lea, Anis, Jazli, Pali, Sepi :)

P/s : Ok misi tunggu posting cari novel ni dan baca. Haha.  

17 comments:

tqa hamzah said...

untungla dh tng0k...
nseb bek kte ni bkan pnggemar movie seperti diatas ni..hahaha

Ila Aqilah said...

haha..rugilah tak tengok :p

ahsfantasy24 said...

Heeee..
org cakap imaginasi lebih
indah daripada lakokan puak pelakon
ni. betul ke? :)

P/s: belum berpeluang tengok. huhu ~


Latest Post:
Semakan Keputusan Peperiksaan November 2011 IPGKTAA

Kacang Pool said...

Ahha, dah macam pengkritik filem Kak Qilah ni =)

shedameor said...

ehh, sedih la. mungkin tak menghayati dengan lebih mendalam kot. hehe

Ila Aqilah said...

azam, akak pengkritik bebas..haha :p

Ila Aqilah said...

sheda mungkin kot..thee

DOMU-KON said...

misz Domu tak tgok pun filem nie..tapi dah bca novel dia.. dia ad kesnimbungan novel tau.. ad sampi 2 kesinambungan novel.. but for me.. ombak rindu paling bez.. yang kesinambungan tu terllau over imiginasinya..

Ila Aqilah said...

tu lah, kawan kita ada cakap gak, dia ada sambungan..thee..ni yang nak baca bebenau novel dia..

aen said...

xkan bca 1 novel je kak qila? bca la byk sikit. hehe

My Life's Journey said...

ramai yang cakap cite ni best ila .. umi ade bace novel die ..sedih tau .. tapi tak tau movie die sesedih novel huhu ..


Tapi yang pastinya para pelakun sangat best ..umi belum bekesempatan nak tengok lagi ..kat tempat umi takde wayang ..huhu

Ila Aqilah said...

aen, tu lah plan nak baca 1 je..tapi tak mustahil terlebih..haha

Ila Aqilah said...

umi pelakon dia memang tip top..huhu..tapi umi tengoklah sendiri nanti eh? thee..tunggu dvd original lah..

Juliet_iRa~" said...

heee...da tgk gak..;p

novel pon da bc tp xda novel tu..hee

psss : doa sm2 dpt posting cpt..:)

Ila Aqilah said...

ira, jom3..kita beli satu novel tu..thee

mestilah, doa posting cepat..amiiin :)

LAici KAng Ais said...

ombak rindu xbest :P. haha

Ila Aqilah said...

LKA bestlah! :)