Followers

Monday, January 9, 2012

Juara Master Chef,Tahniah Ezani!

Assalammualaikum & Salam Sejahtera

Semalam dapat menonton Santapan Penamat Master Chef Malaysia atau final Master Chef Malaysia. Walaupun terpaksa berebut tv dengan ayah sebab semalam ada bola apa lawan apa entah, tapi ayah dengan baiknya mengalah. Oyea! Tima kasih ayah! Malam ni nak control tv, control lah. Ila izinkan. Hehe. Macam tv tu Ila yang punya je kan? 

*sengit sangat*

Seperti yang diumumkan, Ezani menjuarai pertandingan masak-masak ni. Tahniah Ezani! Juara Master Chef yang pertama tu!  Dahlah orangnya cantik, pandai, pandai masak lagi. Oh, sangat cemburu dengan dia. Thee.


Walaupun saya sangat terliur tengok hidangan dessert daripada Wahidan tapi mungkin ia tak cukup kuat untuk menandingi Ezani. Tahniah juga buat Wahidan. Ila sangat respect dengan kebolehan Wahidan sampai ke tahap ni. Serius!


Lagi satu, walaupun Zamir tak dapat masuk final, takpelah. Ila tetap minat awak sebab awak pandai masak. Haha. Sekian.

P/s : Pssst...Ila ada follow blog Ezani kat SINI.

10 comments:

Cikpuan rara said...

wahhh dye ada blog eh.follow jugak.

Ila Aqilah said...

a'ah..tapi kan puan rara, ila try follow tak dapatlah..isk..

nurfarah wahidah said...

Oh, ezani rupenya yg menang..hehe

Kat umah salu la tgk time cuti tu, ni da kat maktab, hbs terbengkalai sume cte..huu


p/s: kita minat zamir gak, hehe

DOMU-KON said...

ezani boleh la buka klinik gigi dan kdai makan sebelah menyebelah.. misz domu tak tgok masterchef sebab..misz domu tgok bola..

Man u vs Man city...

apa pun.. misz domu sedih..sebab zamir tak msuk..sob2

shedameor said...

untungkann. dah la doktor gigi, muda lagi, pandai masak. macam perfect je. suke !

Ila Aqilah said...

farah, a'ah.dr.ezani menang! hehe

nanti balik umah boleh tengok ulangan..ekeke

hehe..tak sangka ramai yang minat zamir..adess!

Ila Aqilah said...

misz domu minat bola eh? haha..ala, ila tak minat lah bola..

tu lah, ramai yang buat suggestion cam tu, restoran sebelah klinik..haha..awesome gitu!

sayang kan zamir tak masuk final? muda lagi dah pandai masak..

Ila Aqilah said...

sheda, a'ah..perfect je!
tu yang jelesh! huhu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tak pernah tgk rancangan ni..Takde ASTRO.. :(

Ila Aqilah said...

takpe kak, boleh tengok on9 :)
hehe