Followers

Sunday, March 20, 2011

Cerita-Cerita Masa Cuti

Assalammualaikum
Salam Sejahtera

Cerita-cerita masa cuti ni bukanlah cerita gosip-gosip yang saya dengar dan ingin diceritakan kepada semua orang. Itu dah masuk kategori mengumpat secara terbuka. Tak eloklah. Thee. Cecite atau Cerita-cerita (tak tahu lah wujud ke tak perkataan cecite dalam kamus dewan, akan dirujuk semula) masa cuti ini ialah cerita yang saya tengok masa cuti bersama mereka yang yang suka gak tengok cerita-cerita ni.

Pertama sekali cerita Playful Kiss. Saya tahu cerita ni daripada partner praktikum saya yang sangat suka promote cerita ini, Cik Anantha. Hasilnya saya terpengaruh. Tahniah eh Anantha, berjaya pun kau pengaruh Qilah. Hehe. Overall, cerita ni best dan kelakarlah. Setiap malam sebelum tidur, saya dengan  Asilah, adik saya yang comel (sambil buat gaya sentap) layan cerita ni. Haha. 


Cerita korea ni mengisahkan si hero seorang yang sangat bijak pandai manakala cik heroin pula duduk di kelas yang hujung. Kalau duduk di kelas hujung tu faham-faham je lah maksud dia eh. Cik heroin sangat sukakan si hero tapi si hero dengan sombongnya mengatakan, "Saya tak suka perempuan bodoh!". Lepas tu bayangkanlah sendiri jalan cerita macam mana sebab kami tak habis tengok lagi. Kalau nak, boleh amik daripada saya, satu episod RM5. Ok?

Kedua, saya layan movie bertajuk Death Bell, movie korea gak tapi yang ni genre seram. Huhu. 


Tengok poster dia pun macam seram. Ini bukan cerita hantu eh, ini kisah pembunuh bersiri yang memang agak ganas. Huhu. Saya tertarik nak tengok cerita ni pun sebab lelaki ni.


Kenal tak? Kalau tak kenal baguslah. Biarlah saya je kenal lelaki ni. =p

Death Bell ni ada banyak siri. Ini yang pertama kalau tak silap dan saya dah tengok Death Bell 2 : Bloody Camp. 


Serius, pun seram gak. Tapi jalan cerita kedua-dua Death Bell ni lebih kuranglah. Kalau kamu-kamu berani macam saya dengan Asilah dan Atiqah (adik saya lagi) , pergilah tengok. Thee.

Ketiga, cerita hindustan tajuk Ram Milaye Jodi. Ok, ni cerita favourite mak dengan saya. Asal pukul 8.00 malam, kami terjah Zee Channel 108 tengok cerita ni. Tapi tu lah cerita ni cerita bersiri, tengok kejap setengah jam pas tu sambung esok. Huhu. Tak puas. 


Lagi, kami sefamily sempat tengok cerita Catwoman. Cerita ni dah lama bak tapi saya baru tengok. Isk. Lambat kan? Tapi takpelah. Tapi seronok tau tengok ramai-ramai. 


Last, kami sekeluarga sempat lagi tengok cerita Berkalung Noda lakonan Fasha Sandha. Walaupun dah dapat predict ending cerita ni, tapi still kitorang tengok sampai habis. Terima kasih Ayah kerana bagi laluan kepada kami nak tengok cerita ni sampai habis.Ok next time ayah nak tengok cerita apa cakaplah, asal jangan clash dengan cerita kami nak tengok. Hehe. Tak baik kan Ila?

Dalam tempoh seminggu ni, tu je lah yang saya betul-betul fokus tengok. Haha. Terima kasih kat Tqa sebab sponsor sebahagian cecite ni. Boleh lalai kalau tak pandai manage masa. Haish! Tapi kalau ada cerita baru please let me know  eh ;)

P/s : Esok dah start sekolah, fokus lebih kepada lesson plan. Hmm.

12 comments:

tqa hamzah said...

hell0!!!2x...test2!!1..2...3...
ok..bru tng0k ke cter 2????ala..playfull kiss 2 la...lmbat la u ni kn.!!!(gaye mak nyah ckap k)..U ni..ish..len kali i sr0 tng0k 2..tngok jela kn..jngn lawan2 ckp kn...kn dh x up t0 date kn..sape ssah???mak gak yag ssah tau kan...ish...dh la...mcm ad assgment nk buat ni kn..mak peg dulu la kn..heheheheh

mira mir said...

thanx bg idea2 cerita yg ley sy tgk. hehe.. ada title any korean romantic movies x?

cla said...

haha..bgos2..sbb kau bnyk promote nme kta..thannks ea..

Ila Aqilah said...

tqa, kamu sangat gedik! euuuw..tak ngakulah adik i macam u..gediksss! haha

Ila Aqilah said...

mira mir, playful kiss ni pun ada gak unsur romantik..hehe..tp cerita yang fully romantic tak taulah..huhu..
anyway, welcome dear =)

Ila Aqilah said...

alah cla..nama kau je pun..haha..

koala comel said...

catwoman kat TV3 hr tu !! mmg lmbt..
ad citer hindustan yg klakar wei..salman khan yg sgt ngok ngek..nti ak tny tajuk citer tu dr abg ak..lupe...hee~

Ila Aqilah said...

nak tau2..apa cerita salman khan berlakon tu..ehehe..

Chempaka Sari said...

weh..apesal lah hidup aku dikelilingi oleh insan yg giler kan korean and japan? x phm tol..=P

Ila Aqilah said...

siapa yang gile tu? haha..ni lah warna-warni kehidupan cik chempakasari =p

tqa hamzah said...

gedikss x gediks..ske i la kn..
eh,ad cter bru..try search my princess..lwak tahap dewa..her0 dye yg brlak0n autumn in my heart..sngt ensem k..sbb bru lpas kluar army...auwwww....

Ila Aqilah said...

haha..dan dan ko bgtau cite baru eh? okies..akan roger mysoju makcik..
thanx nyah =p