Followers

Friday, December 3, 2010

Program Solidariti IPG KTI di Bumi Kemboja

Okey, saya lambat..bukan lambat sehari, 2 hari atau 3 hari tapi dah hampir seminggu saya lambat untuk mengucapkan tahniah kepada pasukan JPP ke 45 sebab berjaya melaksanakan Program Solidariti di Bumi Kemboja. Tak kisahlah, janji saya nak juga ucapkan tahniah. Hehe.

Bagi mereka yang tak tau apa benda sebenarnya program ni, meh cik Affini tolong terangkan lebih lanjut. (Sila klik pada nama cik Affini, sekian.)

Serius, program ini memang memberi banyak pengalaman buat mereka yang mengikutinya. Orang kata belajar dari pengalaman tu lagi berkesan. Tapi bagi mereka yang tak dapat ikut program ini pun still boleh dapat macam-macam input gak. Tak caya, cuba baca blog Nurul Hidayah . Banyak perkara baru yang di share penulis kat sini tau. *promote ni dekyah ;)* 

Membaca dan mendengar pengalaman dari Malek serta rakan-rakan yang lain, saya berasa amat bersyukur kerana mampu untuk hidup dengan kemudahan yang serba serbinya cukup. Alhamdulillah. Harap masyarakat di Kemboja juga akan menggapai kesenangan yang mereka impikan.

Pada masa yang sama juga, rakan saya yang ni masih sempat masuk contest dengan menghantar gambar seorang warga tua dari Kemboja. Rakan-rakan pembaca sila undi gambar candid  Hazwan Serman. Thee..terima kasih! Good Luck Wan.

Papehal pun, tahniah kawan-kawan =).

P/s : Mak qilah cakap, dia nak join kalau korang buat program camni lagi..haha.

10 comments:

malekabdillah said...

thanks qilah!
cakap kat mak, sentiasa dialu-alukan. nanti boleh masak kat sana. :)

Nurul Hidayah Isnin said...

qilah, ko buat aku terharu..
terima kasih kerana mempromosikan blog aku..
muah3x...

Ila Aqilah said...

tulah..harap niat mak qilah nak tolong mereka kat sana bukan shopping..hehe.
ya dekyah, jgn terharu pengalaman yg kamu beri mmg banyak beri input =)

che mie said...

bila laa sye dapat naik 'belon'..mmm
seronok bace cerita korang..=)

hazhuahn88 said...

tq qila..

kalau de sape2 nk g blh la kumpul wit..klu xpun kite blh g sendiri....

Ila Aqilah said...

kak oumi, nantila time posting kat 'sana' dapatla nek belon..haha
wan, yeah! jom kumpul duit.

Nur Affini Mohd Mashudi said...

Hee ! macam kaunter pertanyaan pulak ye ? :)

Ila Aqilah said...

haha..fini boleh jd receptionist =p

Nur Affini Mohd Mashudi said...

kring kring.. *elo. fini bercakap :)

Ila Aqilah said...

dia dah stat dah tugas dia..haha..good job!