Followers

Sunday, December 5, 2010

Cuti oh Cuti

6 minggu saya bercuti. Panjang tak? 6 minggu ni gak saya banyak menghabiskan masa kat rumah. Tak berminat nak amik kerja part time kat luar jadi saya buat part time sendiri kat rumah jadi suri rumah. Haha. Haruslah tolong mak kat rumah. Tolong ringankan kerja mak. Bukan senang nak buat kerja rumah. Kan mak kan? 

But still saya ada perancangan saya sendiri sepanjang cuti ni. Antaranya;

Saya belajar menjahit. Fuuh. Caya tak caya? Ok kelas menjahit akan bermula minggu depan. Belajar dengan makcik. Senang nak deal. Hehe. Good Luck Aqilah! 

*kain yang bakal jadi mangsa saya =p*

Belajar memasak. Yup ni ongoing process. Tiap kali balik rumah memang saya ada kat dapur. Tapi kali ni nak try masak macam-macam. Kalau boleh nak try masak muffin, kek, kuih dan lain-lainlah. Sedap tak sedap nasib badan yang kena makan. Haha.

Lagi, saya sedang gila tengok cerita Hana Kimi versi Jepun. Tak taula tajuk dia ni betul ke tak tapi rasanya memang ni la tajuknya. Jadi dalam cuti ni saya akan habiskan cerita ni. By hook or by crook kena abiskan gak. Cerita siri cam ni tak boleh nak tangguh-tangguh. 


Cuti macam ni gak saya amik peluang membaca sebanyak yang mungkin. Memang itu hobi pun. Ceh, lame hobby. Hehe. Terbaru, Tqa ngan Afiq promote komik, Lawak Kampus dan Eli. Komik pun satu bahan bacaan.

Menghabiskan masa main sudoku. Addicted wei! Dah habis sebuku ni, duk padam buat balik, padam buat balik sebab nak tunggu beli buku baru tak beli-beli. Ada sesiapa nak sponsor? ;)



Banyak lagi benda nak buat. Tapi cukuplah setakat ini. Perkara lain yang biasa saya buat akan diteruskan macam biasa. Harap cuti ni akan dimanfaatkan sebaiknya =)

P/s : Cuti kedua terakhir sebelum jadi guru sepenuhnya.


8 comments:

~An-nur~ said...

cikgu,nnti I antor kain u bleh tolong jahitkan yeee.mekaseh cikgu!

Ila Aqilah said...

haha..boleh kalo u tak kisah rugi kain..muahaha

fatalist said...

bagusnya bljr masak n menjahit..sy sljr menjahit x pandai2..\
btw, sy mmg bad sgt for sudoku..x pernah habis 1 box pn..i'm bad at numbers..hahha

Ila Aqilah said...

fareha, ni ngah rajin bolehla..
haha..
bad at numbers but u good at language..=)

Tun said...

huuhuhuhu...qla..bagusnye ko ni kan.
bley jadi surirumah berjaya.i like :)

Ila Aqilah said...

huhu..tun teja..
bukankah tuan hamba juga begitu..hehe

Nur Affini Mohd Mashudi said...

suke main sudoku jugak ! :)
kak qilah. yang kulit buku sudoku kak qilah tu boleh buat wrapping paper. cantik :)

Ila Aqilah said...

fini! bagus..boleh join kanak-kanak math..walhal kamu mmg ipar kami =)
haha..cantik kan cover dia?