Followers

Monday, October 8, 2012

Mereka Bergelar Ibu!

Assalammmualaikum & Salam Sejahtera

Baru-baru ni saya menerima banyak berita daripada rakan terdekat, mereka selamat menimang cahaya mata mereka yang pertama. Alhamdulillah. Tahniah buat mereka dan maka di sini bermulalah tanggungjawab seorang ibu. Mesti excited kan? hehe. Kita pun tumpang excited lah ;)

Expected baby daripada acik best friend kita, Fasihah. Rasa macam baru semalam je datang walimah dia. Sekarang dah selamat melahirkan anak perempuan, A'isyah Syaurah. Sedap kan nama dia? 


*A'isyah Syaurah*
A'isyah awak tau tak mata awak ikut mata ummi awak?
Serius tau..hehe

Baby seterusnya, Harith Qausar! Anak buah Encik Bos, hero Akilla dengan Abang Din. Memang hero tau, tengok gaya dia tidur lah. Haha. Pakcik Harith tak sabar bebenau nak balik jumpa Harith tau!


*Harith Qausar*
Nanti pakcik balik, Harith pau dia bebanyak eh!
ehehe

Okies yang comel ni, baby Nurul Ain, Nur Muhammad Qayyum. Hehe. Jelesh sangat bila tau Ruby,Husna semua pergi lawat awak jumpa baby! Dapat mms gambar Qayyum. Hehe. Comel je :)

*Nur Muhammad Qayyum*
Ain betul ke eja cam ni?
Manis tau Qayyum senyum!


Dan lagi kan, Amalina Iman :) Lebat sangat rambut dia! Amalina welcome to our family! Tunggu Acik Ila turun KL eh..hehe..Tahniah Kak Mar dan Abang An, Alisha dah dapat adik!


Tahniah dan sejuta-juta tahniah buat mereka yang bergelar ibu. Pengorbanan ibu sangat besar bermula di saat mereka mengandungkan kita. Bayangkanlah seorang manusia mampu menangung kesakitan sehingga 45del (unit kesakitan) tapi seorang ibu yang melahirkan anak mampu menanggung kesakitan sehingga 57 del. Sakit tau tak! huhu. Sebab itu Allah menganugerahkan pahala yang sangat besar buat mereka. Oh mak! Huhu.Terima kasih! Rindu! *nangis kejap*

*Semoga anak-anak ini menjadi anak yang 
soleh dan solehah untuk ibu bapa mereka*

Semoga saya yang solehah untuk mak ayah saya
isk

Tak lupa juga buat mereka yang bakal bergelar ibu, Kak Zam dan Dekyah, selamat berjihad. Hehe. Semoga semua dipermudahkan. Amiiiin :) Oh Qilah ada satu tip! Klik Sini. Tak banyak pun tapi buat tambahan la eh. thee.

P/s : Sayang ibu tak pernah luak buat anak-anak mereka.


14 comments:

hnahdy said...

hana senyum sorang2 bila tengok kawan2 yang dah bergelar ibu. Bahagianya diorang..

Kakzakie said...

Memang seronok bila dah menikah kemudian dpat cahayamata. Nampak baby org pun tumpang seronok..

Ila Aqilah said...

hana kan? hehe kadang macam tak sangka je hehe

Ila Aqilah said...

hehe tu lah, tengok akak dah berfamily :)

Nor Idayu Abd Rahman said...

Comelnya baby2 tu... Geram!!

Ila Aqilah said...

Idayu kan? hehe cam ibu-ibu mereka :)

My Life's Journey said...

senyum sorang2 umi tengok baby ni tau ..semuanya comel2 ..tak sabarnya nak dokong anak sendiri ..

dear chat? lama dah umi tak kemari (^_^)

ahsfantasy24 said...

sukanya tengok kan..
mereka dah punya generasi cilik (:

Myra Jay said...

Musim mereka bergelar Ibu, yela mereka kawen hujung tahun lepas, thn ni semua bersalin :)

Syukur :D

Cikgu Ma said...

comelnya baby..

akak dok sri aman...baru habis latihan jqaf...awak dok ipg mana?

Ila Aqilah said...

umi sabar, tak lama lagi tu :)

sihat, tu lah baru rajin nak update ni thee

Ila Aqilah said...

ahfantasy, awaklah bakal pendidik mereka :)

Ila Aqilah said...

MJ a'ah! hehe tahun ni hampir serentak bersalin

Ila Aqilah said...

oh akak, kita baru start mengajar kat subis..akak orang mana?