Followers

Monday, March 15, 2010

04.03.10 is Zaila's Birthday

Selamat hari lahir wahai roomate merangkap sahabatku Zaila! Now you are already 23, hopefully all your wishes may come trues dear! So, what I'd done during her birthday?? Not really much but still enough to give her a piece of memories that she can remember till the end of her life..cewah..hehe..

Ok, actually qla plan biasa-biasa like buying a cake, sing a birthday song, eating and dismiss. Haha..I'm not a good planner but I still trying..Luckily I have friends that supportive and 'gila-gila'; Wawa, Dekyah and Ira. So, they helped me bought the cake. Thank you guys! Ooopppsss..not to forget, we are celebrating diyana birthday too. Precisely, diyana belated birthday..hehe..



That night, wawa, dekyah and I try to plan something on zaila. Actually, we just wanted to fish her out from the room. There were few suggestions like:

Wani : Kita berlakon, bagitau zaila yang qla sakit perut tak boleh nak gerak. Pastu, kite mintak zaila amikkan minyak..

Qla : Nanti zaila cakap, wani amikla sendiri ada atas meja qla..

Dekyah : Kita sembunyikan baju batik dia, esokkan hari khamis. Mesti dia nak pakai baju batik.

Qla : Ala, nanti kalo dia tak jumpa baju itu mesti dia g gosok baju lain dulu..huhu..

There are lots suggestions from wani and dekyah. Unfortunately, I gave lots of predictions that zaila might do. Yeah, I know my roommate better. Lastly, we pick wani's suggestion :

Wani : Macam ni la, aku suruh diyana g bilik zaila, wish birthday dia. Cakapla kat dia, kita nak celebrate birthday zaila, tapi sebenarnya kita nak celebrate birthday dia sekali. Ala watak diyana ni macam watak qla kena dulu.

Qla (dalam hati) : %$@$$$^&@@..haha..

Dekyah : Pastu? Cam ne nak bawak zaila kuar bilik?

Wani : Nanti aku datang bilik dia, berlakon kata qla sakit perut, aku paksala dia kuar bilik g tengok qla.

Qla & Dekyah : Ok..layan..
(padahal time ni ngah sibuk layan cite Stampford..btul x tajuk ni dekyah?)

Nearly 12 at midnight, we are ready with wani's suggestion. Before that, we also invited ain and fatin as VIP..eceh..We went hiding near zaila's room and wani, started her acting while diyana already with zaila :

Wani : kak zai, qla sakit perut, serius. Tak boleh gerak langsung.

Zaila : Ha? kenape? akak mkn sama je ngan dia mkn. Biasa efek ni 8 jam, cube cek dia mkn apa 8 jam sebelum ni 

(haha..amboi, dia ingat nak cek apa??)

Wani : kak zai g la tengok dia.

Zaila : Ala..akak nak gosok baju ni.

Qla (dalam hati) : Sampai hati ko rumet, pentingkan baju ko dr qla..grrr..

Wani : Tengokla dia jap

Zaila : Jap-jap, akak iron baju dulu.

Luckily, zaila memang nak keluar dari bilik. So bila dia dan diyana keluar dari bilik, kami beramai-ramai nyanyi lagu birthday sambil bawa kek. Zaila menjerit kot! Diyana dia nyanyi sama-sama sekali bila nama dia disebut dia terkejut. Habis nyanyi lagu birthday, dia ke toilet. Terharu kot..hehe..

Setelah diyana pulang dari toilet, kami pun memulakan acara memotong kek. Dekyah, thanx lollypop hikmat! hehe..Kami berborak,gelak..yeah! Mengeratkan lagi ukhwah antara warga blok E. Masa ini, qla rasa nikmat hidup ramai kawan. Sebelum-sebelum ini rasa gak, cuma time ini rasa ukhwah itu makin erat.Eceh qla, ko nak masuk bab usrah plak..haha..

Tapi  bila qla cerita balik dengan zaila tentang plan-plan kami yang tidak dijalankan sebab prediction-prediction qla, zaila gelak sebab memang dia akan buat apa yang qla predict. Zaila cakap, "Maknanyakan qla, ko dah kenal aku la ek..hehe"

Yup! Dah berapa lama kita jadi roomate, merangkap sahabat sejati..cewahh..hehe..we have known each other very well. 



P/s : Dalam 1 bulatan hidup ada banyak bahagian dan salah satu bahagiannya ialah bahagian rakan sebilik awak dan saya ada menyediakan bahagian ini. Hehe..ya, teringat pesanan En.Nordin.

5 comments:

dya ilham said...

how sweettt =)

Nurul Hidayah Isnin said...

hahahahah.......
dah la..mls aku nk prank si zaila 2...
x pn mmg kne wat strategi lain..

Ila Aqilah said...

dya : ya..qla mmg sweet..ahaks!
dekyah : haha..tak yah prank2..kite straight to da point je..

milk and cookies said...

Gila susah nak kenekan dia. Sian qila, kawan sejati pentingkan baju. Haha! Best2! Sweet je. Pastu bukak cerita pasal kene posting kat pendalaman kan? Cuak kau nyah!

Ila Aqilah said...

haha..tau xpe..topik nak ilmiah..tp kan nyah, mak terkejut denga ko kata tak kisah kena posting kat pedalaman..auuwww..