Followers

Saturday, October 23, 2010

Fly Me Away

One of the cutest songs currently I listened to

video

P/s : Will you take this journey, you and me?

Pengat Pisang

Saya baru belajar masak pengat pisang. Ini pun selepas nenek suruh masak..yaiy! Dengan berkat tunjuk ajar nenek, maka terhasillah pengat pisang. hehe.

Bahan :
Sesisir pisang nipah
Santan
Garam 
Gula
Daun pandan

Cara Memasak :
  1. Masukkan pisang yang siap dipotong ke dalam periuk
  2. Masukkan santan ke dalam periuk yang sama dan didihkan.
  3. Bila pisang dah masak, masukkan sedikit garam dan gula.
  4. Gaul dan masukkan daun pandan.
  5. Biarkan ia didih, dan siap untuk dihidang.
P/s : Simple je, tapi malas nak buat. Haha. Selamat mencuba!

Friday, October 22, 2010

::words 7::


Don't you realize
 that we live in the beautiful world
with colourful people?

*thanks to you for making my life wonderful*

Thursday, October 21, 2010

atikahfasihah.collection







Lama tak menulis, bukan tak mahu tapi kebelakangan ni sibuk dengan assignment, kerja-kerja tutorial (konon-kononnya la) dan jutaria (sepatutnya tidak termasuk..haha). 


Ikutkan banyak perkara saya nak share tapi disebabkan banyak kekangan yang tak dapat dielakkan, maka tak dapat la saya nak share. Tapi takpe, saya tetap akan share mana yang saya mampu nak share. Key issue di sini ialah 'share'. Haha.

Beberapa bulan yang lepas, saya ada order baju t-shirt muslimah secara online. Alhamdulillah baju yang di order selamat sampai dan selamat dipakai. Terima kasih, cik Fasihah my ex-schoolmate merangkap my dearest best friend with her partner sebab baju yang mereka jual memang best dan selesa dipakai. Jadi, sesiapa yang rasa nak order or survey-survey harga dan design bolehlah lawat blog mereka di atikahfasihah.collection



P/s : Rasa cam nak order lagi, tapi dah hujung-hujung ni kena cari sponsor la mintak belikan..thee..