Saya baru belajar masak pengat pisang. Ini pun selepas nenek suruh masak..yaiy! Dengan berkat tunjuk ajar nenek, maka terhasillah pengat pisang. hehe.
Bahan :
Sesisir pisang nipah
Santan
Garam
Gula
Daun pandan
Cara Memasak :
- Masukkan pisang yang siap dipotong ke dalam periuk
- Masukkan santan ke dalam periuk yang sama dan didihkan.
- Bila pisang dah masak, masukkan sedikit garam dan gula.
- Gaul dan masukkan daun pandan.
- Biarkan ia didih, dan siap untuk dihidang.
P/s : Simple je, tapi malas nak buat. Haha. Selamat mencuba!
5 comments:
sy suka pengat pisang ;)
wiwit...
nak cket??
mira, balik umah try masak eh!
dya..sila cuba sendiri..hehe
cube sendiri? hahahaha.zzzzzz
dya kan kuat makan..
jadi harus cuba sendiri..haha
Post a Comment