Followers

Thursday, December 6, 2012

Kilim Geoforest Park

Assalammualaikum & Salam Sejahtera

Haip! Dah 3 minggu bercuti dari sekolah baru sekarang update. Oh! Bila kat rumah kadar kelembapan nak update makin tinggi pulak. Ya Allah, jauhkanlah diriku ini dari sifat pemalas. Amiin. Thee.

Apa yang menarik bila cuti sekolah ialah mak ayah pun turut bercuti sebab mereka pun guru pendidik anak bangsa. Cewaah. Admire sangat kat mereka berdua sampai whole life carrier pun  saya follow. Ehehe. So, bila mereka pun bercuti, any adhoc plans senang dilaksanakan.  Bila adk-adik perempuan saya takde je kuliah dan free until weekend, kami pun decide untuk family's trip as we did every year. Destinasi kami ke Langkawi!

Hmm takde nak cerita panjang lebar pun, tapi cuma nak share satu tempat ni, Kilim Geoforest Park. Kami sempat buat tour selama 2 jam. Actually dia ada banyak pakej tau dari pakej 1 jam sehingga 4 jam. Memandangkan kitorang sampai petang, so kitorang amik pakej yang sempatlah sebelum jeti tu tutup; pakej 2 jam.


Perjalanan kami menggunakan bot sebab laluan kami air belaka.



Untuk pakej 2 jam, kami dibawa melawat ke Gua Kelawar.
Ok gambar kelawar tak dapat nak tangkap sebab takut kelawar terkejut. 

Jadi tengok gambar kami senyum luar gua la eh. :)



Lepas tu kami sambung naik bot pergi tengok ikan!

Nampak tak ikan apa tu?
Pari!



Excited pegang belangkas! Hehe.

Tengok aksi ikan sumpit makan. Paling comel!


Kami juga dibawa ke gua buaya. Katanya. 




Kawasan banyak helang. 
Tapi tak clearlah, kamera handphone biasa je. Isk.
Seriously, sini tempat helang bertumpu untuk 
lunch, dinner mereka.


Hijau je, cantik kan? Purely peace :)


Kemudian, kami di bawa meronda-ronda sekitar 
Laut Andaman.

Sempadan Thailand aukk.

Pulau Kasut! Comel!

2 jam tu rasa kejap je tau. Tak puas! Hehe. Lepas ni kalau nak pergi amiklah pakej sampai 4 jam siap boleh picnic makan-makan lagi.


Apa pun saya sangat me 'recommend' kan anda-anda semua ke sini. Berbaloi! Penat saya promote, pergi tau! 

P/s : "Last trip dengan Ila sebelum Ila jadi isteri orang" 
P/s/s : Bergenang air mata kita tau! Waaaaaa ;(

14 comments:

ahsfantasy24 said...

seronoknyaaaaaaaaaaaaaaa !
kita suka sangat dengan nature.
entah bila boleh sampai sini, huhu~

Myra Jay said...

Bestnyer naik bot... especially trip bersama keluarga..

Takpe lepas ni bersama suami pulak lg best ;D

Ila Aqilah said...

ahsfantasy24 seronok! nanti dah keje kumpul duit boleh jenjalan sini, mesti awak suke nye!

Ila Aqilah said...

Kahkahkah ye ke MJ?

Ibu Lala said...

Percutian yang sangat menarik...

zizi ziha haha mohamad said...

kite un bergenang air mate jugak tau..kihkih

Ila Aqilah said...

akak menarik kan? jangan lupe pergi hehe

ziha menangis tau kenangkan nasib tahun depan isk kita jumpa lagi kat sana :p

Ejawantah Wisata said...

Salam kenal pada kunungan pertama. Senang bisa berlibur dengan tour ketempat yang cantik, Bestnya tempat tuh !

Sukses selalu
Salam Wisata

yana lyana said...

seronoknyaaa.. :)

hnahdy said...

nanti p ngan suami plka ek

NIA SI DRUMSTICK said...

waaaa..nak kawen dah ila..=) best nye..nnti leh honeymoon ng hubby plak kan.ehe

ishiko said...

aihh lama xpg langkawi...

outbound malang said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Terkadang yang membatasi diri Anda bukan ketidak mampuan dan kekurangan, melainkan dari kemauan Anda sendiri
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Seronoknye...memang best bila dapat luangkan masa bersama keluarga...^^